Fulltextové vyhledávání 2.0

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7
ŽABIČKY - Plavecký kurz 8. lekce
8
Kurz bruslení
9 10 11
12 13 14
ŽABIČKY - Plavecký kurz 9. lekce
15 16 17 18
19 20 21
ŽABIČKY - Plavecký kurz 10. lekce
22
Kurz bruslení 2. lekce
23 24 25
26 27 28 29
Kurz bruslení 3. lekce
30 31 1
Drobečková navigace

Úvod > Školní jídelna > Větrovský receptář > Obědy > Bulgur s tuňákem

Bulgur s tuňákem



  • 1 plechovka tuňáka v oleji
  • 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
  • 0.5 balíčku pšeničného bulguru  podle chuti
  • sůl , bylinky, příloha zelenina

Postup přípravy:
Bulgur vložíme do kastrolu, přidáme požadované množství vody (podle návodu) a přiměřeně osolíme. Necháme minutku povařit a přidáme plechovku tuňáka v oleji a jednu ve vlastní šťávě (mohou být kousky i drť). Přiklopíme poklicí a necháme dojít na mírném plameni do měkka. Směs promícháme a můžeme servírovat. Ingredience jsou určeny pro dvě porce. Podáváme nejlépe s křehkým ledovým salátem, který upravujeme běžným způsobem. Můžeme kombinovat s rajčaty, okurkou, někdy i olivami. Salát přiměřeně solíme. Bulgur můžeme připravovat i bez solení - pro dietáře. Nebo naopak s různým kořením dle chuti a vkusu každé kuchařky. Bulgur i tuňák má specifickou chuť, kterou je ovšem škoda upozadit výrazným kořením. Kombinaci zeleniny se meze nekladou.