Fulltextové vyhledávání 2.0

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
ŽABIČKY - Plavecký kurz 4. lekce
Rozsvěcení vánočního stromečku v MŠ
2 3
ŽABIČKY - Plavecký kurz 5. lekce
4 5
ŽABIČKY - Mikuláš, čert a anděl v MŠ
6 7
8 9
Divadlo v MŠ - Radujme se, veselme se
10
ŽABIČKY - Plavecký kurz 6. lekce
11
BERUŠKY - Vánoční besídka s posezením
ŽABIČKY - Besídka
12 13 14
15 16 17
ŽABIČKY - Plavecký kurz 7. lekce
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Drobečková navigace

Úvod > Školní jídelna > Větrovský receptář > Obědy > Bulgur s tuňákem

Bulgur s tuňákem



  • 1 plechovka tuňáka v oleji
  • 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
  • 0.5 balíčku pšeničného bulguru  podle chuti
  • sůl , bylinky, příloha zelenina

Postup přípravy:
Bulgur vložíme do kastrolu, přidáme požadované množství vody (podle návodu) a přiměřeně osolíme. Necháme minutku povařit a přidáme plechovku tuňáka v oleji a jednu ve vlastní šťávě (mohou být kousky i drť). Přiklopíme poklicí a necháme dojít na mírném plameni do měkka. Směs promícháme a můžeme servírovat. Ingredience jsou určeny pro dvě porce. Podáváme nejlépe s křehkým ledovým salátem, který upravujeme běžným způsobem. Můžeme kombinovat s rajčaty, okurkou, někdy i olivami. Salát přiměřeně solíme. Bulgur můžeme připravovat i bez solení - pro dietáře. Nebo naopak s různým kořením dle chuti a vkusu každé kuchařky. Bulgur i tuňák má specifickou chuť, kterou je ovšem škoda upozadit výrazným kořením. Kombinaci zeleniny se meze nekladou.