Postup přípravy:
Bulgur vložíme do kastrolu, přidáme požadované množství vody (podle návodu) a přiměřeně osolíme. Necháme minutku povařit a přidáme plechovku tuňáka v oleji a jednu ve vlastní šťávě (mohou být kousky i drť). Přiklopíme poklicí a necháme dojít na mírném plameni do měkka. Směs promícháme a můžeme servírovat. Ingredience jsou určeny pro dvě porce. Podáváme nejlépe s křehkým ledovým salátem, který upravujeme běžným způsobem. Můžeme kombinovat s rajčaty, okurkou, někdy i olivami. Salát přiměřeně solíme. Bulgur můžeme připravovat i bez solení - pro dietáře. Nebo naopak s různým kořením dle chuti a vkusu každé kuchařky. Bulgur i tuňák má specifickou chuť, kterou je ovšem škoda upozadit výrazným kořením. Kombinaci zeleniny se meze nekladou.
Mateřská škola Větrov
Křižíkova 1288
506 01 Jičín