Fulltextové vyhledávání 2.0

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
29 30 1 2
BERUŠKY - Výlet Lázně Bělohrad
3 4 5
6 7
KOŤATA - Ukázková hodina pro předškoláky
8
ŽABIČKY, BERUŠKY - Výlet do Prachovských skal
9 10 11 12
13 14 15 16
ŽABIČKY - Podzimní tvoření v MŠ
17 18 19
20 21
BERUŠKY - Podzimní tvoření s rodiči
22 23
KOŤATA - akce pro rodiče s dětmi - Dýňování
24 25 26
27 28 29 30
BERUŠKY - Halloweenské řádění
31 1 2
Drobečková navigace

Úvod > Školní jídelna > Větrovský receptář > Obědy > Trhané vepřové maso s celerovým přelivem a bramborovou kaší

Trhané vepřové maso s celerovým přelivem a bramborovou kaší



Trhané vepřové maso s celerovým přelivem a bramborovou kaší

Ingredience:

Maso:

  • vepřová plec
  • sůl, pepř

 Celerové pyré:

  • cibule
  • máslo
  • celer, nebo již koupené celerové pyré
  • zakysaná smetana
  • jíška
  • vývar z vepřového masa
  • citronová šťáva, cukr

Postup:

Trhané maso vyžaduje spoustu času na přípravu. Nejvhodnější je vepřová plec, kterou pečeme nejlépe přes noc na 80°C. Maso se musí rozpadat. Po upečení trháme vidličkou na drobné kousky

Celerové pyré:

Na másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání zpěníme jíšku. Zalijeme ji mlékem a vývarem, vše dobře rozmícháme a pozvolna vaříme asi 20 min. Omáčku rozmixujeme, přidáme rozmixovaný uvařený celer, nebo celerové pyré, přivedeme k varu a zjemníme zakysanou smetanou. Dochutíme solí, citrónovou šťávou a cukrem.

Podáváme s bramborovou kaší