Fulltextové vyhledávání 2.0

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1 2 3 4
ŽABIČKY - Třídní schůzky
5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
Divadlo v MŠ - Hlásky z lesa
23 24 25 26 27 28
29 30 1 2
BERUŠKY - Výlet Lázně Bělohrad
3 4 5
Drobečková navigace

Úvod > Školní jídelna > Větrovský receptář > Obědy > Trhané vepřové maso s celerovým přelivem a bramborovou kaší

Trhané vepřové maso s celerovým přelivem a bramborovou kaší



Trhané vepřové maso s celerovým přelivem a bramborovou kaší

Ingredience:

Maso:

  • vepřová plec
  • sůl, pepř

 Celerové pyré:

  • cibule
  • máslo
  • celer, nebo již koupené celerové pyré
  • zakysaná smetana
  • jíška
  • vývar z vepřového masa
  • citronová šťáva, cukr

Postup:

Trhané maso vyžaduje spoustu času na přípravu. Nejvhodnější je vepřová plec, kterou pečeme nejlépe přes noc na 80°C. Maso se musí rozpadat. Po upečení trháme vidličkou na drobné kousky

Celerové pyré:

Na másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání zpěníme jíšku. Zalijeme ji mlékem a vývarem, vše dobře rozmícháme a pozvolna vaříme asi 20 min. Omáčku rozmixujeme, přidáme rozmixovaný uvařený celer, nebo celerové pyré, přivedeme k varu a zjemníme zakysanou smetanou. Dochutíme solí, citrónovou šťávou a cukrem.

Podáváme s bramborovou kaší