Fulltextové vyhledávání 2.0

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6
NÁVŠTĚVA TŘÍ KRÁLŮ
7 8 9
KURZ BRUSLENÍ - 1. lekce
10 11 12
13
LYŽAŘSKÝ KURZ
14
LYŽAŘSKÝ KURZ
15
LYŽAŘSKÝ KURZ
16
LYŽAŘSKÝ KURZ
17
LYŽAŘSKÝ KURZ
18 19
20 21 22 23
KURZ BRUSLENÍ - 2. lekce
24
VČELIČKY - Relaxační místnost
25 26
27 28 29 30
KURZ BRUSLENÍ - 3. lekce
SLUNÍČKA - Canisterapie
31 1 2
Drobečková navigace

Úvod > Školní jídelna > Větrovský receptář > Obědy > Trhané vepřové maso s celerovým přelivem a bramborovou kaší

Trhané vepřové maso s celerovým přelivem a bramborovou kaší



Trhané vepřové maso s celerovým přelivem a bramborovou kaší

Ingredience:

Maso:

  • vepřová plec
  • sůl, pepř

 Celerové pyré:

  • cibule
  • máslo
  • celer, nebo již koupené celerové pyré
  • zakysaná smetana
  • jíška
  • vývar z vepřového masa
  • citronová šťáva, cukr

Postup:

Trhané maso vyžaduje spoustu času na přípravu. Nejvhodnější je vepřová plec, kterou pečeme nejlépe přes noc na 80°C. Maso se musí rozpadat. Po upečení trháme vidličkou na drobné kousky

Celerové pyré:

Na másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání zpěníme jíšku. Zalijeme ji mlékem a vývarem, vše dobře rozmícháme a pozvolna vaříme asi 20 min. Omáčku rozmixujeme, přidáme rozmixovaný uvařený celer, nebo celerové pyré, přivedeme k varu a zjemníme zakysanou smetanou. Dochutíme solí, citrónovou šťávou a cukrem.

Podáváme s bramborovou kaší