Fulltextové vyhledávání 2.0

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
28 29 30 31
SLUNÍČKA - Canisterapie
1 2 3
4
SLUNÍČKA - Strašidýlkový den
KOŤATA - Strašidýlkový den
5
KOŤATA - Konzultační hodiny
BROUČCI - Podzimní dílničky
6
KOŤATA - Uspávání skřítků
VČELIČKY - Svatomartinské posezení s dílničkami
7 8 9 10
11
BERUŠKY - Výlet za koníky
12
BERUŠKY - Konzultace s rodiči
13
BERUŠKY - Konzultace s rodiči
SLUNÍČKA - Divadelní představení: O domečku a kopečku
14
Návštěva biografu
15
VČELIČKY - Relaxační místnost
16 17
18
Vánoční fotografování
19
Vánoční fotografování
20 21
BERUŠKY - Divadlo Malý princ
22
BERUŠKY - Relaxační místnost
23 24
25 26 27
VČELIČKY - Muzikoterapie
SLUNÍČKA - Muzikoterapie
28
SLUNÍČKA - Canisterapie
29 30 1
Drobečková navigace

Úvod > Školní jídelna > Větrovský receptář > Obědy > Trhané vepřové maso s celerovým přelivem a bramborovou kaší

Trhané vepřové maso s celerovým přelivem a bramborovou kaší



Trhané vepřové maso s celerovým přelivem a bramborovou kaší

Ingredience:

Maso:

  • vepřová plec
  • sůl, pepř

 Celerové pyré:

  • cibule
  • máslo
  • celer, nebo již koupené celerové pyré
  • zakysaná smetana
  • jíška
  • vývar z vepřového masa
  • citronová šťáva, cukr

Postup:

Trhané maso vyžaduje spoustu času na přípravu. Nejvhodnější je vepřová plec, kterou pečeme nejlépe přes noc na 80°C. Maso se musí rozpadat. Po upečení trháme vidličkou na drobné kousky

Celerové pyré:

Na másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání zpěníme jíšku. Zalijeme ji mlékem a vývarem, vše dobře rozmícháme a pozvolna vaříme asi 20 min. Omáčku rozmixujeme, přidáme rozmixovaný uvařený celer, nebo celerové pyré, přivedeme k varu a zjemníme zakysanou smetanou. Dochutíme solí, citrónovou šťávou a cukrem.

Podáváme s bramborovou kaší