Fulltextové vyhledávání 2.0

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
30 1 2 3
KOŤATA - Konzultační hodiny
4
SLUNÍČKA - Pěší výlet na Zebín
5 6
7 8
Divadlo v MŠ - Chaloupka z perníku
KOŤATA - Konzultační hodiny
SLUNÍČKA - Konzultace s rodiči
9 10
ŽABIČKY - Ukázková hodina pro rodiče předškoláků
11
SLUNÍČKA - Výlet do Apropa
12 13
14 15 16
SLUNÍČKA - Divadelní představení Hrnečku vař
17
KOŤATA - Konzultační hodiny
18 19 20
21 22 23
KOŤATA - Ukázková hodina pro předškoláky
BERUŠKY - Ukázková hodina pro rodiče předškoláků
SLUNÍČKA - Muzikoterapie
24
BROUČCI - Ukázková hodina pro předškoláky
VČELIČKY, BROUČCI - Turistický výlet Prachov
25
BERUŠKY - Relaxační místnost
26 27
28 29 30 31
SLUNÍČKA - Canisterapie
1 2 3
Drobečková navigace

Úvod > Školní jídelna > Větrovský receptář > Obědy > Trhané vepřové maso s celerovým přelivem a bramborovou kaší

Trhané vepřové maso s celerovým přelivem a bramborovou kaší



Trhané vepřové maso s celerovým přelivem a bramborovou kaší

Ingredience:

Maso:

  • vepřová plec
  • sůl, pepř

 Celerové pyré:

  • cibule
  • máslo
  • celer, nebo již koupené celerové pyré
  • zakysaná smetana
  • jíška
  • vývar z vepřového masa
  • citronová šťáva, cukr

Postup:

Trhané maso vyžaduje spoustu času na přípravu. Nejvhodnější je vepřová plec, kterou pečeme nejlépe přes noc na 80°C. Maso se musí rozpadat. Po upečení trháme vidličkou na drobné kousky

Celerové pyré:

Na másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání zpěníme jíšku. Zalijeme ji mlékem a vývarem, vše dobře rozmícháme a pozvolna vaříme asi 20 min. Omáčku rozmixujeme, přidáme rozmixovaný uvařený celer, nebo celerové pyré, přivedeme k varu a zjemníme zakysanou smetanou. Dochutíme solí, citrónovou šťávou a cukrem.

Podáváme s bramborovou kaší