Fulltextové vyhledávání 2.0

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
25 26 27
VČELIČKY - Muzikoterapie
SLUNÍČKA - Muzikoterapie
28
SLUNÍČKA - Canisterapie
29 30 1
2
Slavnostní rozsvícení vánočního stromečku
3
Vystoupení pěveckého sboru Větrováček v Domově pro seniory
4 5
MIKULÁŠSKÁ NADÍLKA
6 7 8
9
BERUŠKY - Muzikoterapie
SLUNÍČKA - Muzikoterapie
10
BERUŠKY - Vánoční setkání s Albrechtem
SLUNÍČKA - Pečení medových perníčků
11
VČELIČKY - Čertovská besídka
12
ŽABIČKY - Besídka
13
VČELIČKY - Relaxační místnost
14 15
16
BROUČCI - Vánoční posezení s rodiči
SLUNÍČKA - Vánoční nadílka
SLUNÍČKA - Vánoční besídka a posezení s rodiči
17 18
Vystoupení pěveckého sboru Větrováček na Valdštejnově náměstí
19
SLUNÍČKA - Canisterapie
20
BERUŠKY - Relaxační místnost
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Drobečková navigace

Úvod > Školní jídelna > Větrovský receptář > Obědy > Trhané vepřové maso s celerovým přelivem a bramborovou kaší

Trhané vepřové maso s celerovým přelivem a bramborovou kaší



Trhané vepřové maso s celerovým přelivem a bramborovou kaší

Ingredience:

Maso:

  • vepřová plec
  • sůl, pepř

 Celerové pyré:

  • cibule
  • máslo
  • celer, nebo již koupené celerové pyré
  • zakysaná smetana
  • jíška
  • vývar z vepřového masa
  • citronová šťáva, cukr

Postup:

Trhané maso vyžaduje spoustu času na přípravu. Nejvhodnější je vepřová plec, kterou pečeme nejlépe přes noc na 80°C. Maso se musí rozpadat. Po upečení trháme vidličkou na drobné kousky

Celerové pyré:

Na másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání zpěníme jíšku. Zalijeme ji mlékem a vývarem, vše dobře rozmícháme a pozvolna vaříme asi 20 min. Omáčku rozmixujeme, přidáme rozmixovaný uvařený celer, nebo celerové pyré, přivedeme k varu a zjemníme zakysanou smetanou. Dochutíme solí, citrónovou šťávou a cukrem.

Podáváme s bramborovou kaší