Fulltextové vyhledávání 2.0

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
31 1 2
VČELIČKY - Relaxační místnost
3
BROUČCI - Projektový den
4 5 6
7 8
Den otevřených dveří
KOŤATA - Návštěva hasičů
9
Fotografování v MŠ
10
Fotografování v MŠ
11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24
SLUNÍČKA - Canisterapie
25 26 27
28 29 30
SLUNÍČKA - Čarodějnické dopoledne
KOŤATA - Muzikoterapie
1 2 3 4
Drobečková navigace

Úvod > Školní jídelna > Větrovský receptář > Obědy > Trhané vepřové maso s celerovým přelivem a bramborovou kaší

Trhané vepřové maso s celerovým přelivem a bramborovou kaší



Trhané vepřové maso s celerovým přelivem a bramborovou kaší

Ingredience:

Maso:

  • vepřová plec
  • sůl, pepř

 Celerové pyré:

  • cibule
  • máslo
  • celer, nebo již koupené celerové pyré
  • zakysaná smetana
  • jíška
  • vývar z vepřového masa
  • citronová šťáva, cukr

Postup:

Trhané maso vyžaduje spoustu času na přípravu. Nejvhodnější je vepřová plec, kterou pečeme nejlépe přes noc na 80°C. Maso se musí rozpadat. Po upečení trháme vidličkou na drobné kousky

Celerové pyré:

Na másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání zpěníme jíšku. Zalijeme ji mlékem a vývarem, vše dobře rozmícháme a pozvolna vaříme asi 20 min. Omáčku rozmixujeme, přidáme rozmixovaný uvařený celer, nebo celerové pyré, přivedeme k varu a zjemníme zakysanou smetanou. Dochutíme solí, citrónovou šťávou a cukrem.

Podáváme s bramborovou kaší