Fulltextové vyhledávání 2.0

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
27 28 29 30
BERUŠKY - Halloweenské řádění
31 1 2
3 4 5
BERUŠKY - Ukázková hodina pro rodiče předškoláků
6
VÁNOČNÍ FOTOGRAFOVÁNÍ V MŠ
7
VÁNOČNÍ FOTOGRAFOVÁNÍ V MŠ
8 9
10 11 12
ŽABIČKY - Plavecký kurz 1. lekce
13 14 15 16
17 18 19
ŽABIČKY - Plavecký kurz 2. lekce
20 21 22 23
24 25 26
ŽABIČKY - Plavecký kurz 3. lekce
27 28 29 30
Drobečková navigace

Úvod > Školní jídelna > Větrovský receptář > Obědy > Hovězí (vepřové) na houbách

Hovězí (vepřové) na houbách



Hovězí (vepřové) na houbách

Ingredience:

  • hovězí maso (vepřové)
  • 1 cibule 
  • sůl, pepř
  • sušené houby (množství dle chuti)
  • mouka na zahuštění

Postup:

Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme. Až cibulka zesklovatí, přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, (nebo vepřové), sůl, pepř a orestujeme. Poté přidáme namočené sušené houby (nejlépe z předešlého dne). Necháme dusit do měkka a na konec zahustíme jíškou. Za občasného míchání vaříme ještě alespoň 20 minut.

Podáváme s rýží