Fulltextové vyhledávání 2.0

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
25 26 27
VČELIČKY - Muzikoterapie
SLUNÍČKA - Muzikoterapie
28
SLUNÍČKA - Canisterapie
29 30 1
2
Slavnostní rozsvícení vánočního stromečku
3
Vystoupení pěveckého sboru Větrováček v Domově pro seniory
4 5
MIKULÁŠSKÁ NADÍLKA
6 7 8
9
BERUŠKY - Muzikoterapie
SLUNÍČKA - Muzikoterapie
10
BERUŠKY - Vánoční setkání s Albrechtem
SLUNÍČKA - Pečení medových perníčků
11
VČELIČKY - Čertovská besídka
12
ŽABIČKY - Besídka
13
VČELIČKY - Relaxační místnost
14 15
16
BROUČCI - Vánoční posezení s rodiči
SLUNÍČKA - Vánoční nadílka
SLUNÍČKA - Vánoční besídka a posezení s rodiči
17 18
Vystoupení pěveckého sboru Větrováček na Valdštejnově náměstí
19
SLUNÍČKA - Canisterapie
20
BERUŠKY - Relaxační místnost
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Drobečková navigace

Úvod > Školní jídelna > Větrovský receptář > Obědy > Bulgur s tuňákem

Bulgur s tuňákem



  • 1 plechovka tuňáka v oleji
  • 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
  • 0.5 balíčku pšeničného bulguru  podle chuti
  • sůl , bylinky, příloha zelenina

Postup přípravy:
Bulgur vložíme do kastrolu, přidáme požadované množství vody (podle návodu) a přiměřeně osolíme. Necháme minutku povařit a přidáme plechovku tuňáka v oleji a jednu ve vlastní šťávě (mohou být kousky i drť). Přiklopíme poklicí a necháme dojít na mírném plameni do měkka. Směs promícháme a můžeme servírovat. Ingredience jsou určeny pro dvě porce. Podáváme nejlépe s křehkým ledovým salátem, který upravujeme běžným způsobem. Můžeme kombinovat s rajčaty, okurkou, někdy i olivami. Salát přiměřeně solíme. Bulgur můžeme připravovat i bez solení - pro dietáře. Nebo naopak s různým kořením dle chuti a vkusu každé kuchařky. Bulgur i tuňák má specifickou chuť, kterou je ovšem škoda upozadit výrazným kořením. Kombinaci zeleniny se meze nekladou.