Fulltextové vyhledávání 2.0

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
28 29 30
SLUNÍČKA - Čarodějnické dopoledne
KOŤATA - Muzikoterapie
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
KOŤATA - Výlet do Hradeckých lesů
15
Přijímací řízení pro školní rok 2025/2026
16 17 18
19
KOŤATA - Sférické kino
20 21 22
VČELIČKY - Canisterapie
SLUNÍČKA - Canisterapie
23
KOŤATA - Divadlo ZŠ v Robousích
24 25
26
Zahradní slavnost
Zahradní slavnost -
27 28
KOŤATA - Divadlo Drak v HK
29 30 31 1
Drobečková navigace

Úvod > Školní jídelna > Větrovský receptář > Obědy > Bulgur s tuňákem

Bulgur s tuňákem



  • 1 plechovka tuňáka v oleji
  • 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
  • 0.5 balíčku pšeničného bulguru  podle chuti
  • sůl , bylinky, příloha zelenina

Postup přípravy:
Bulgur vložíme do kastrolu, přidáme požadované množství vody (podle návodu) a přiměřeně osolíme. Necháme minutku povařit a přidáme plechovku tuňáka v oleji a jednu ve vlastní šťávě (mohou být kousky i drť). Přiklopíme poklicí a necháme dojít na mírném plameni do měkka. Směs promícháme a můžeme servírovat. Ingredience jsou určeny pro dvě porce. Podáváme nejlépe s křehkým ledovým salátem, který upravujeme běžným způsobem. Můžeme kombinovat s rajčaty, okurkou, někdy i olivami. Salát přiměřeně solíme. Bulgur můžeme připravovat i bez solení - pro dietáře. Nebo naopak s různým kořením dle chuti a vkusu každé kuchařky. Bulgur i tuňák má specifickou chuť, kterou je ovšem škoda upozadit výrazným kořením. Kombinaci zeleniny se meze nekladou.