Fulltextové vyhledávání 2.0

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
27 28 29 30
BERUŠKY - Halloweenské řádění
31 1 2
3 4 5
BERUŠKY - Ukázková hodina pro rodiče předškoláků
6
VÁNOČNÍ FOTOGRAFOVÁNÍ V MŠ
7
VÁNOČNÍ FOTOGRAFOVÁNÍ V MŠ
8 9
10 11 12
ŽABIČKY - Plavecký kurz 1. lekce
13 14 15 16
17 18 19
ŽABIČKY - Plavecký kurz 2. lekce
20 21 22 23
24 25 26
ŽABIČKY - Plavecký kurz 3. lekce
27 28 29 30
Drobečková navigace

Úvod > Školní jídelna > Větrovský receptář > Obědy > Čočkové ragú s vepřovým masem

Čočkové ragú s vepřovým masem



Suroviny:

řapíkatý celer

cibule

cuketa

mrkev

čočka - beluga, červená

vepřová plec

tymián

sůl, pepř

olivový ole

Čočku vypereme a necháme okapat. V hluboké pánvi na zahřátém oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme maso na kostičky, celer a mrkev a občasné míchání zvolna restujeme asi 3 – 4 minuty. Poté přisypeme čočku, kterou ochutíme tymiánem a černým mletým pepřem a podlijeme vodou a zvolna za občasného promíchání dusíme doměkka. Během dušení čočku podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou, který se postupně odpaří a vstřebá do čočky a ragú zhoustne. Nakonec pokrm dochutíme solí a můžeme zjemnit lžící másla.