Fulltextové vyhledávání 2.0

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1
ŽABIČKY - Plavecký kurz 4. lekce
Rozsvěcení vánočního stromečku v MŠ
2 3
ŽABIČKY - Plavecký kurz 5. lekce
4 5
ŽABIČKY - Mikuláš, čert a anděl v MŠ
6 7
8 9
Divadlo v MŠ - Radujme se, veselme se
10
ŽABIČKY - Plavecký kurz 6. lekce
11
BERUŠKY - Vánoční besídka s posezením
ŽABIČKY - Besídka
12 13 14
15 16 17
ŽABIČKY - Plavecký kurz 7. lekce
18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Drobečková navigace

Úvod > Školní jídelna > Větrovský receptář > Obědy > Čočkové ragú s vepřovým masem

Čočkové ragú s vepřovým masem



Suroviny:

řapíkatý celer

cibule

cuketa

mrkev

čočka - beluga, červená

vepřová plec

tymián

sůl, pepř

olivový ole

Čočku vypereme a necháme okapat. V hluboké pánvi na zahřátém oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme maso na kostičky, celer a mrkev a občasné míchání zvolna restujeme asi 3 – 4 minuty. Poté přisypeme čočku, kterou ochutíme tymiánem a černým mletým pepřem a podlijeme vodou a zvolna za občasného promíchání dusíme doměkka. Během dušení čočku podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou, který se postupně odpaří a vstřebá do čočky a ragú zhoustne. Nakonec pokrm dochutíme solí a můžeme zjemnit lžící másla.