Fulltextové vyhledávání 2.0

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
29 30 1 2
BERUŠKY - Výlet Lázně Bělohrad
3 4 5
6 7
KOŤATA - Ukázková hodina pro předškoláky
8
ŽABIČKY, BERUŠKY - Výlet do Prachovských skal
9 10 11 12
13 14 15 16
ŽABIČKY - Podzimní tvoření v MŠ
17 18 19
20 21
BERUŠKY - Podzimní tvoření s rodiči
22 23
KOŤATA - akce pro rodiče s dětmi - Dýňování
24 25 26
27 28 29 30
BERUŠKY - Halloweenské řádění
31 1 2
Drobečková navigace

Úvod > Školní jídelna > Větrovský receptář > Obědy > Bulgur s tuňákem

Bulgur s tuňákem



  • 1 plechovka tuňáka v oleji
  • 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
  • 0.5 balíčku pšeničného bulguru  podle chuti
  • sůl , bylinky, příloha zelenina

Postup přípravy:
Bulgur vložíme do kastrolu, přidáme požadované množství vody (podle návodu) a přiměřeně osolíme. Necháme minutku povařit a přidáme plechovku tuňáka v oleji a jednu ve vlastní šťávě (mohou být kousky i drť). Přiklopíme poklicí a necháme dojít na mírném plameni do měkka. Směs promícháme a můžeme servírovat. Ingredience jsou určeny pro dvě porce. Podáváme nejlépe s křehkým ledovým salátem, který upravujeme běžným způsobem. Můžeme kombinovat s rajčaty, okurkou, někdy i olivami. Salát přiměřeně solíme. Bulgur můžeme připravovat i bez solení - pro dietáře. Nebo naopak s různým kořením dle chuti a vkusu každé kuchařky. Bulgur i tuňák má specifickou chuť, kterou je ovšem škoda upozadit výrazným kořením. Kombinaci zeleniny se meze nekladou.