Fulltextové vyhledávání 2.0

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
26 27 28 29
Kurz bruslení 3. lekce
30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
Kurz bruslení 4. lekce
13 14 15
16 17 18 19
Kurz bruslení 5. lekce
20 21 22
23 24 25 26
Kurz bruslení 6. lekce
27 28 1
Drobečková navigace

Úvod > Školní jídelna > Větrovský receptář > Obědy > Žemlovka s tvarohem

Žemlovka s tvarohem



Žemlovka s tvarohem

Ingredience: 

  • veka, rohlíky, nebo vánočka dle chuti
  • cukr
  • vejce
  • máslo

Jablková nádivka:

  • jablka
  • skořice
  • cukr dle chuti

Tvarohová nádivka:

  • měkký tvaroh
  • cukr dle chuti
  • žloutek
  • mléko

Postup:

Nejdříve připravíme tvarohovou nádivku-tvaroh utřeme s cukrem, žloutkem a mlékem. Keramický pekáč, nebo zapékací mísu vytřeme máslem a posypeme strouhankou. V míse prošlehejte mléko se žloutky, přidejte 2 lžíce cukru a rozpuštěné máslo a opět prošlehejte. Do takto ochuceného mléka vkládejte plátky veky a nechte je krátce nasáknout. Poklademe celé dno pekáče, nebo zapékací mísy. Potřeme ochuceným tvarohem, posypeme strouhanými jablky, cukrem a skořicí. Opět poklademe plátky veky namočené v mléce, přidáme vanilkový cukr a polijeme rozpuštěným máslem. Pečeme v předehřáté troubě při 160 C° asi 40 minut.