Ingredience:
Jablková nádivka:
Tvarohová nádivka:
Postup:
Nejdříve připravíme tvarohovou nádivku-tvaroh utřeme s cukrem, žloutkem a mlékem. Keramický pekáč, nebo zapékací mísu vytřeme máslem a posypeme strouhankou. V míse prošlehejte mléko se žloutky, přidejte 2 lžíce cukru a rozpuštěné máslo a opět prošlehejte. Do takto ochuceného mléka vkládejte plátky veky a nechte je krátce nasáknout. Poklademe celé dno pekáče, nebo zapékací mísy. Potřeme ochuceným tvarohem, posypeme strouhanými jablky, cukrem a skořicí. Opět poklademe plátky veky namočené v mléce, přidáme vanilkový cukr a polijeme rozpuštěným máslem. Pečeme v předehřáté troubě při 160 C° asi 40 minut.
Mateřská škola Větrov
Křižíkova 1288
506 01 Jičín