Fulltextové vyhledávání 2.0

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1 2 3 4
ŽABIČKY - Třídní schůzky
5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
Divadlo v MŠ - Hlásky z lesa
23 24 25 26 27 28
29 30 1 2
BERUŠKY - Výlet Lázně Bělohrad
3 4 5
Drobečková navigace

Úvod > Školní jídelna > Větrovský receptář > Obědy > Vepřový plátek v jemné lahodné omáčce s bramborovou kaší

Vepřový plátek v jemné lahodné omáčce s bramborovou kaší



Vepřový plátek v jemné lahodné omáčce s bramborovou kaší

Ingredience:

  • Vepřová pečeně
  • Cibule
  • Hořčice
  • Tymián
  • Worcestrová omáčka
  • Máslo 
  • Sůl, pepř
  • Hladká mouka na zahuštění 
  • Máslo

Postup:

Plátky vepřové pečeně osolíme, opepříme a zprudka opečeme na másle. Ve zbylém tuku osmažíme cibulku, zalijeme vodou, zahustíme jíškou z másla a hladké mouky. Povaříme a dochutíme solí, hořčicí, worcestrovou omáčkou, tymiánem, a nakonec přidáme utřený česnek.

Podáváme s bramborovou kaší.