Fulltextové vyhledávání 2.0

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Vyhodnocení dotazníkového šetření
Drobečková navigace

Úvod > Školní jídelna > Větrovský receptář > Obědy > Vepřový plátek v jemné lahodné omáčce s bramborovou kaší

Vepřový plátek v jemné lahodné omáčce s bramborovou kaší



Vepřový plátek v jemné lahodné omáčce s bramborovou kaší

Ingredience:

  • Vepřová pečeně
  • Cibule
  • Hořčice
  • Tymián
  • Worcestrová omáčka
  • Máslo 
  • Sůl, pepř
  • Hladká mouka na zahuštění 
  • Máslo

Postup:

Plátky vepřové pečeně osolíme, opepříme a zprudka opečeme na másle. Ve zbylém tuku osmažíme cibulku, zalijeme vodou, zahustíme jíškou z másla a hladké mouky. Povaříme a dochutíme solí, hořčicí, worcestrovou omáčkou, tymiánem, a nakonec přidáme utřený česnek.

Podáváme s bramborovou kaší.