Fulltextové vyhledávání 2.0

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
27 28 29 30
BERUŠKY - Halloweenské řádění
31 1 2
3 4 5
BERUŠKY - Ukázková hodina pro rodiče předškoláků
6
VÁNOČNÍ FOTOGRAFOVÁNÍ V MŠ
7
VÁNOČNÍ FOTOGRAFOVÁNÍ V MŠ
8 9
10 11 12
ŽABIČKY - Plavecký kurz 1. lekce
13 14 15 16
17 18 19
ŽABIČKY - Plavecký kurz 2. lekce
20 21 22 23
24 25 26
ŽABIČKY - Plavecký kurz 3. lekce
27 28 29 30
Drobečková navigace

Úvod > Školní jídelna > Větrovský receptář > Obědy > Vepřový plátek v jemné lahodné omáčce s bramborovou kaší

Vepřový plátek v jemné lahodné omáčce s bramborovou kaší



Vepřový plátek v jemné lahodné omáčce s bramborovou kaší

Ingredience:

  • Vepřová pečeně
  • Cibule
  • Hořčice
  • Tymián
  • Worcestrová omáčka
  • Máslo 
  • Sůl, pepř
  • Hladká mouka na zahuštění 
  • Máslo

Postup:

Plátky vepřové pečeně osolíme, opepříme a zprudka opečeme na másle. Ve zbylém tuku osmažíme cibulku, zalijeme vodou, zahustíme jíškou z másla a hladké mouky. Povaříme a dochutíme solí, hořčicí, worcestrovou omáčkou, tymiánem, a nakonec přidáme utřený česnek.

Podáváme s bramborovou kaší.