Fulltextové vyhledávání 2.0

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6
NÁVŠTĚVA TŘÍ KRÁLŮ
7 8 9
KURZ BRUSLENÍ - 1. lekce
10 11 12
13
LYŽAŘSKÝ KURZ
14
LYŽAŘSKÝ KURZ
15
LYŽAŘSKÝ KURZ
16
LYŽAŘSKÝ KURZ
17
LYŽAŘSKÝ KURZ
18 19
20 21 22 23
KURZ BRUSLENÍ - 2. lekce
24
VČELIČKY - Relaxační místnost
25 26
27 28 29 30
KURZ BRUSLENÍ - 3. lekce
SLUNÍČKA - Canisterapie
31 1 2
Drobečková navigace

Úvod > Školní jídelna > Větrovský receptář > Obědy > Vepřový plátek v jemné lahodné omáčce s bramborovou kaší

Vepřový plátek v jemné lahodné omáčce s bramborovou kaší



Vepřový plátek v jemné lahodné omáčce s bramborovou kaší

Ingredience:

  • Vepřová pečeně
  • Cibule
  • Hořčice
  • Tymián
  • Worcestrová omáčka
  • Máslo 
  • Sůl, pepř
  • Hladká mouka na zahuštění 
  • Máslo

Postup:

Plátky vepřové pečeně osolíme, opepříme a zprudka opečeme na másle. Ve zbylém tuku osmažíme cibulku, zalijeme vodou, zahustíme jíškou z másla a hladké mouky. Povaříme a dochutíme solí, hořčicí, worcestrovou omáčkou, tymiánem, a nakonec přidáme utřený česnek.

Podáváme s bramborovou kaší.