Fulltextové vyhledávání 2.0

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
23 24 25 26
Kurz bruslení 6. lekce
27 28 1
2 3 4 5
Kurz bruslení 7. lekce
6 7 8
9 10 11 12
Kurz bruslení 8. lekce
13 14 15
16 17 18 19
Kurz bruslení 9. lekce
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Drobečková navigace

Úvod > Školní jídelna > Větrovský receptář > Obědy > Sýrová omáčka s kuřecím masem

Sýrová omáčka s kuřecím masem



Ingredience na 4 porce

Omáčka 

  • 1 špetka soli
  • 1-2 ks cibule
  • 150 g nivy
  • 300 g kuřecího masa
  • 1 špetka mletého pepře
  • 250 ml smetany na vaření
  • 2-3 kostky smetanového taveného sýra

Postup přípravy
Najemno nakrájíme cibuli. Cibule můžeme dát podle chuti, ale platí přibližně 1 kuřecí prso a jedna střední cibule. Cibuli smažíme na rozehřáté pánvi. Až bude mírně zlatavá (barva je důležitá, dodá omáčce tu správnou chuť) přidáme maso nakrájené na nudličky a restujeme. Osolíme, opepříme. Když je maso hotové, odstavíme. Buď si maso a cibuli přesuneme do jiné nádobky, nebo vezmeme jinou a hlubší pánev. Tu rozehřejeme a necháme rozpustit na malé

kousky nakrájenou nivu. Přidáme tavený sýr. Když se rozpustí, zalijeme smetanou na vaření. Pokud chceme mít jistotu, že se všechen sýr rozpustil, můžeme směs rozmixovat, ale není nutné. Podle potřeby a hustoty přiléváme smetanu. Když je omáčka hladká a dostatečně hustá, přidáme odložené maso se zlatavou cibulí a smícháme dohromady. Většinou není potřeba omáčku dochucovat. Pozor, niva je dost slaná, proto se solí na maso radši šetřit. Sýrovou omáčku s kuřecím masem podáváme s těstovinami. Do omáčky můžeme přidat i brokolici, kukuřici nebo houby.