Fulltextové vyhledávání 2.0

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
27 28 29 30
BERUŠKY - Halloweenské řádění
31 1 2
3 4 5
BERUŠKY - Ukázková hodina pro rodiče předškoláků
6
VÁNOČNÍ FOTOGRAFOVÁNÍ V MŠ
7
VÁNOČNÍ FOTOGRAFOVÁNÍ V MŠ
8 9
10 11 12
ŽABIČKY - Plavecký kurz 1. lekce
13 14 15 16
17 18 19
ŽABIČKY - Plavecký kurz 2. lekce
20 21 22 23
24 25 26
ŽABIČKY - Plavecký kurz 3. lekce
27 28 29 30
Drobečková navigace

Úvod > Školní jídelna > Větrovský receptář > Obědy > Sýrová omáčka s kuřecím masem

Sýrová omáčka s kuřecím masem



Ingredience na 4 porce

Omáčka 

  • 1 špetka soli
  • 1-2 ks cibule
  • 150 g nivy
  • 300 g kuřecího masa
  • 1 špetka mletého pepře
  • 250 ml smetany na vaření
  • 2-3 kostky smetanového taveného sýra

Postup přípravy
Najemno nakrájíme cibuli. Cibule můžeme dát podle chuti, ale platí přibližně 1 kuřecí prso a jedna střední cibule. Cibuli smažíme na rozehřáté pánvi. Až bude mírně zlatavá (barva je důležitá, dodá omáčce tu správnou chuť) přidáme maso nakrájené na nudličky a restujeme. Osolíme, opepříme. Když je maso hotové, odstavíme. Buď si maso a cibuli přesuneme do jiné nádobky, nebo vezmeme jinou a hlubší pánev. Tu rozehřejeme a necháme rozpustit na malé

kousky nakrájenou nivu. Přidáme tavený sýr. Když se rozpustí, zalijeme smetanou na vaření. Pokud chceme mít jistotu, že se všechen sýr rozpustil, můžeme směs rozmixovat, ale není nutné. Podle potřeby a hustoty přiléváme smetanu. Když je omáčka hladká a dostatečně hustá, přidáme odložené maso se zlatavou cibulí a smícháme dohromady. Většinou není potřeba omáčku dochucovat. Pozor, niva je dost slaná, proto se solí na maso radši šetřit. Sýrovou omáčku s kuřecím masem podáváme s těstovinami. Do omáčky můžeme přidat i brokolici, kukuřici nebo houby.