Ingredience na 4 porce
Omáčka
Postup přípravy
Najemno nakrájíme cibuli. Cibule můžeme dát podle chuti, ale platí přibližně 1 kuřecí prso a jedna střední cibule. Cibuli smažíme na rozehřáté pánvi. Až bude mírně zlatavá (barva je důležitá, dodá omáčce tu správnou chuť) přidáme maso nakrájené na nudličky a restujeme. Osolíme, opepříme. Když je maso hotové, odstavíme. Buď si maso a cibuli přesuneme do jiné nádobky, nebo vezmeme jinou a hlubší pánev. Tu rozehřejeme a necháme rozpustit na malé
kousky nakrájenou nivu. Přidáme tavený sýr. Když se rozpustí, zalijeme smetanou na vaření. Pokud chceme mít jistotu, že se všechen sýr rozpustil, můžeme směs rozmixovat, ale není nutné. Podle potřeby a hustoty přiléváme smetanu. Když je omáčka hladká a dostatečně hustá, přidáme odložené maso se zlatavou cibulí a smícháme dohromady. Většinou není potřeba omáčku dochucovat. Pozor, niva je dost slaná, proto se solí na maso radši šetřit. Sýrovou omáčku s kuřecím masem podáváme s těstovinami. Do omáčky můžeme přidat i brokolici, kukuřici nebo houby.
Mateřská škola Větrov
Křižíkova 1288
506 01 Jičín