Fulltextové vyhledávání 2.0

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
1 2 3 4
ŽABIČKY - Třídní schůzky
5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
Divadlo v MŠ - Hlásky z lesa
23 24 25 26 27 28
29 30 1 2
BERUŠKY - Výlet Lázně Bělohrad
3 4 5
Drobečková navigace

Úvod > Školní jídelna > Větrovský receptář > Obědy > Čočkové ragú s vepřovým masem

Čočkové ragú s vepřovým masem



Suroviny:

řapíkatý celer

cibule

cuketa

mrkev

čočka - beluga, červená

vepřová plec

tymián

sůl, pepř

olivový ole

Čočku vypereme a necháme okapat. V hluboké pánvi na zahřátém oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme maso na kostičky, celer a mrkev a občasné míchání zvolna restujeme asi 3 – 4 minuty. Poté přisypeme čočku, kterou ochutíme tymiánem a černým mletým pepřem a podlijeme vodou a zvolna za občasného promíchání dusíme doměkka. Během dušení čočku podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou, který se postupně odpaří a vstřebá do čočky a ragú zhoustne. Nakonec pokrm dochutíme solí a můžeme zjemnit lžící másla.