Fulltextové vyhledávání 2.0

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
26 27 28 29
Kurz bruslení 3. lekce
30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
Kurz bruslení 4. lekce
13 14 15
16 17 18 19
Kurz bruslení 5. lekce
20 21 22
23 24 25 26
Kurz bruslení 6. lekce
27 28 1
Drobečková navigace

Úvod > Školní jídelna > Větrovský receptář > Obědy > Čočkové ragú s vepřovým masem

Čočkové ragú s vepřovým masem



Suroviny:

řapíkatý celer

cibule

cuketa

mrkev

čočka - beluga, červená

vepřová plec

tymián

sůl, pepř

olivový ole

Čočku vypereme a necháme okapat. V hluboké pánvi na zahřátém oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme maso na kostičky, celer a mrkev a občasné míchání zvolna restujeme asi 3 – 4 minuty. Poté přisypeme čočku, kterou ochutíme tymiánem a černým mletým pepřem a podlijeme vodou a zvolna za občasného promíchání dusíme doměkka. Během dušení čočku podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou, který se postupně odpaří a vstřebá do čočky a ragú zhoustne. Nakonec pokrm dochutíme solí a můžeme zjemnit lžící másla.