Fulltextové vyhledávání 2.0

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
30 31 1 2 3 4 5
6
NÁVŠTĚVA TŘÍ KRÁLŮ
7 8 9
KURZ BRUSLENÍ - 1. lekce
10 11 12
13
LYŽAŘSKÝ KURZ
14
LYŽAŘSKÝ KURZ
15
LYŽAŘSKÝ KURZ
16
LYŽAŘSKÝ KURZ
17
LYŽAŘSKÝ KURZ
18 19
20 21 22 23
KURZ BRUSLENÍ - 2. lekce
24
VČELIČKY - Relaxační místnost
25 26
27 28 29 30
KURZ BRUSLENÍ - 3. lekce
SLUNÍČKA - Canisterapie
31 1 2
Drobečková navigace

Úvod > Školní jídelna > Větrovský receptář > Svačiny > Jablka v županu

Jablka v županu



Jablka v županu

Ingredience:

  • listové těsto
  • jablka
  • strouhanka, nebo rozdrcené piškoty

Postup:

Troubu rozehřejeme na 220 stupňů, (pokud používáte horkovzduch, stačí teplotu nastavit na 200-210 stupňů). Plech vyložte papírem na pečení.

Jablka oloupejte a vykrojte jim jádřinec, jinak je ale ponechte v celku. Piškoty rozdrťte nahrubo.

Těsto rozválejte a rozkrojte na čtverce, doprostřed každého umístěte jablko. Do otvoru mu nasypte trochu piškotů, Rohy čtverce těsta potřete studenou vodou a přehněte je přes vršek jablka. Vznikne tak jakýsi šáteček s nezacelenými otvory po stranách – ty můžete stisknout k sobě. Šátečku v bočních stěnách nařízněte krátký svislý řez, aby mohla unikat pára ven; tento řez umístěte spíše do horní poloviny. Jablka rozložte na plech a v předem rozehřáté troubě pečte 25 minut. Jakmile se těsto nafoukne, zezlátne a jakmile uvidíte, že z balíčků ven začíná tak trochu vytékat jablečná šťáva, máte upečeno. Dle chuti můžete posypat moučkovým cukrem.