Fulltextové vyhledávání 2.0

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
27 28 29 30
KURZ BRUSLENÍ - 3. lekce
SLUNÍČKA - Canisterapie
31 1 2
3 4 5 6
KURZ BRUSLENÍ - 4. lekce
7 8 9
10 11 12 13
KURZ BRUSLENÍ - 5. lekce
14 15 16
17 18 19 20
KURZ BRUSLENÍ - 6. lekce
21
VČELIČKY - Relaxační místnost
22 23
24 25
KOŤATA - Masopustní veselice
26 27
KURZ BRUSLENÍ - 7. lekce
SLUNÍČKA - Canisterapie
28
KURZ BRUSLENÍ - 8. lekce
1 2
Drobečková navigace

Úvod > Školní jídelna > Větrovský receptář > Svačiny > Cizrnový koláč s medem a ovocem

Cizrnový koláč s medem a ovocem



Cizrnový koláč s medem a ovocem

Ingredience:

  • Cizrna sterilovaná 250 g
  • Vejce 2 ks
  • Cukr krupice 50 g 
  • Máslo 40 g
  • Med 20 g
  • Prášek do pečiva 1 ks
  • Vanilkový cukr 1 ks 
  • Skořice a cukr moučka na ochucení 
  • Psyllium 4 g
  • Cizrnová mouka 20 g
  • Čerstvý smetanový sýr 200 g
  • Ovoce dle chuti

Postup:

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Cizrnu rozmixujeme s rozpuštěným máslem, přidáme vyšlehaná vejce, mouku, vanilkový cukr, psyllium a prášek do pečiva. Vypracujeme hladké těsto, nalijeme na pekáč vyložený pečícím papírem a poklademe ovocem. Pečeme cca 20 minut při 170°C. Upečený, vychlazený korpus potřeme přírodním sýrem, který jsme promíchali se skořicí a moučkovým cukrem. Vše pak lehce pokapeme medem a můžeme posypat sekanými ořechy.