Fulltextové vyhledávání 2.0

Kalendář akcí

P Ú S Č P S N
28 29 30
SLUNÍČKA - Čarodějnické dopoledne
KOŤATA - Muzikoterapie
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
KOŤATA - Výlet do Hradeckých lesů
15
Přijímací řízení pro školní rok 2025/2026
16 17 18
19
KOŤATA - Sférické kino
20 21 22
VČELIČKY - Canisterapie
SLUNÍČKA - Canisterapie
23
KOŤATA - Divadlo ZŠ v Robousích
24 25
26
Zahradní slavnost
Zahradní slavnost -
27 28
KOŤATA - Divadlo Drak v HK
29 30 31 1
Drobečková navigace

Úvod > Školní jídelna > Větrovský receptář > Svačiny > Cizrnový koláč s medem a ovocem

Cizrnový koláč s medem a ovocem



Cizrnový koláč s medem a ovocem

Ingredience:

  • Cizrna sterilovaná 250 g
  • Vejce 2 ks
  • Cukr krupice 50 g 
  • Máslo 40 g
  • Med 20 g
  • Prášek do pečiva 1 ks
  • Vanilkový cukr 1 ks 
  • Skořice a cukr moučka na ochucení 
  • Psyllium 4 g
  • Cizrnová mouka 20 g
  • Čerstvý smetanový sýr 200 g
  • Ovoce dle chuti

Postup:

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Cizrnu rozmixujeme s rozpuštěným máslem, přidáme vyšlehaná vejce, mouku, vanilkový cukr, psyllium a prášek do pečiva. Vypracujeme hladké těsto, nalijeme na pekáč vyložený pečícím papírem a poklademe ovocem. Pečeme cca 20 minut při 170°C. Upečený, vychlazený korpus potřeme přírodním sýrem, který jsme promíchali se skořicí a moučkovým cukrem. Vše pak lehce pokapeme medem a můžeme posypat sekanými ořechy.